Logo Partner für Korfu e.V.

ΝέαΑπρίλιος 2019

Μεταφορά δωρεών 

27 κουτιά γεμάτα ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, φάρμακα και ιατρικά είδη φορτώνονται για να μεταφερθούν στην Ηγουμενίτσα.

Εκεί θα τα παραλάβουν οι συνεργάτες μας για να τα μεταφέρουν στην αποθήκη μας στους Πάγους Κέρκυρας. Πολλά αντικείμενα θα μοιραστούν στους φορείς και τις οργανώσεις, με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στην αποθήκη για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.Απρίλιος 2019

 

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ενθουσίασε κοινό και μουσικούς. Τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο μας.

Ιανουάριος 2019

Χιόνι στην Κέρκυρα

 

Λόγω των χιονιών, του τσουχτερού κρύου και των θυελλωδών ανέμων αποτέλεσε ο φετινός χειμώνας γαι πολλούς ανθρώπους ένα πραγματικό πρόβλημα.
Πολλά σπίτια δεν είνα φτιαγμένα για αυτές τις καιρικές συνθήκες και λείπει η θέρμανση καθώς και τα λεφτά για ρεύμα και ξύλα.

Χοντρές κουβέρτες, χειμωνιάτικα ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα είναι αυτήν την εποχή πολύτιμα.Τα κέντρα υγείας στην Ελλάδα είναι συνήθως η μοναδική αρμόδια υπηρεσία για τον πληθυσμό – με ή χωρίς ασφάλιση υγείας.

.

.
Χριστούγεννα 2018
Όπως κάθε χρόνο…

ΟΕδώ και χρόνια φροντίζουμε για τα χριστουγεννιάτικα δώρα

Οι οργανώσεις και οι φορείς, με τους οποίες συνεργαζόμαστε, λαμβάνουν δωροεπιταγές, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα άτομα, τα οποία φροντίζουν.
Επίσης διαθέτουμε για πολλά άτομα και οικογένειες τρόφιμα και κρέατα. Το κρεοπωλείο, με το οποίο συνεργαζόμαστε εδώ και 3 χρόνια, θέτει τα κρέατα στη διάθεσή μας. Φέτος μπορέσαμε να υποστηρίξουμε και το Κοινωνικό Κατάστημα της ορθόδοξης εκκλησίας στο Σιδάρι. Εδώ λαμβάνουν βοήθεια άτομα, των οποίων το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 5000 Ευρώ.

Ο πατήρ Θάσος στο Κοινωνικό Κατάστημα

.

.


Μάιος 2018
Ο Δρ. Κρίστοφ Λοβεντικ (Dr. Christoph Löwendick) με τη δωρισμένη συσκευή υπέρηχου

 

Ο Δρ. Κρίστοφ Λοβεντικ (Dr. Christoph Löwendick), γυναικολόγος από το Έσσεν, δώρισε στο σύλλογο μία συσκευή υπέρηχου. Ένα κρατικό κέντρο υγείας στην Κέρκυρα μπορεί με αυτή τη συσκευή να βελτιώσει απεριόριστα τις προδιαγραφές του. Η μεταφορά της βαριάς αυτής συσκευής θα οργανωθεί το συντομότερο δυνατό.

Τα κέντρα υγείας στην Ελλάδα είναι συνήθως η μοναδική αρμόδια υπηρεσία για τον πληθυσμό – με ή χωρίς ασφάλιση υγείας.

.

.
Άνοιξη 2018

Ελληνική βραδιά για τρίτη χρονιά

 

Συνεχής είναι η υποστήριξή μας για το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως και τον περασμένο χρόνο έτσι και τώρα χρηματοδοτούμε για ορισμένα παιδιά συνεδρίες εργοθεραπείας και λογοθεραπείας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα – μια διαρκής και αποτελεσματική βοήθεια.

Χαιρόμαστε μαζί με τους υπεύθυνους για τις μεγάλες προόδους των παιδιών.

.


 
Ιανουάριος 2018
Νέος συνεργάτης – Dr. Γιάννης Προβατάς

 

Ο Γιάννης Προβατάς είναι υπεύθυνος για την ιατρική περίθαλψη τριών κοινοτήτων στην Κέρκυρα. Δραστήριος και με πολλή ψυχή βοηθά και ασθενείς χωρίς ιατρική ασφάλεια ή χρήματα. Οι δωρεές μας (φάρμακα, εξοπλισμός κτλ.) είναι με αυτόν σε καλά χέρια. Επίσης μπορέσαμε να διαθέσουμε για το ιατρείο του μια συσκευή αποστείρωσης.
Αν έχετε πληροφορίες για άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη, τότε μπορύμε να βοηθήσουμε άμεσα.

.
27.01.2017

Ελληνική βραδιά για τρίτη χρονιά

 

Στις 27 Ιανουαρίου 2018 έλαβε χώρα η ελληνική βραδιά στο εστιατόριο Ελαιών στο Έσσεν – κάτι που έχει γίνει εν τω μεταξύ κάτι σαν παράδοση. Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη, ωστε στο τέλος δεν υπήρχαν πια θέσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους. Πολλά μέλη της ένωσης και φίλοι της Κέρκυρας απόλαυσαν τη συντροφιά και τη μουσική και υποστήριξαν νεά προγράμματα με τις δωρεές τους. Σύντομα θα υπάρξει και στο γηροκομείο στο Πέραμα πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.


 Οκτώβριος 2017
Δημήτρης


 

Η Αντρεάνα Μουλτχαουπτ-Μέκελ και η Ουλρίκε Στέντερ επισκέφτηκαν τον Δημήτρη και τον Χάρη στο σπίτι της γιαγιάς τους στις Αργυράδες. Όλοι χάρηκαν με την επίσκεψη και ο Δημήτρης ήταν ευτυχώς καλά. Αλλά τον Σεπτέμβριο είχε εισαχθή πάλι στο νοσοκομείο. Κάθε νοσηλεία ανησυχεί την οικογένεια, η οποία θέλει επιτέλους μια „κανονική“ ζωή. Τα αγόρια έγιναν το Δεκέμβριο 12 χρονών. Πριν τέσσερα χρόνια είχε ο Δημήτρης τη μεταμόσχευση ήπατος. Μια επαναληπτική εξέταση δυστυχώς δεν εγκρίθηκε.
Παρόλα τα προβλήματα τα δύο αδέρφια συμπεριφέρονται όπωςόλα τα παιδιά της ηλικίας τους. Ο πατέρας βρίσκει μόνο περιστασιακές δουλειές, γι‘αυτό και υπάρχει ιατρική περίθαλψη μόνο για περιορισμένα χρονικά διαστήματα.

.


 Οκτώβριος 2017 - Ένα όχημα μεταφοράς ασθενών για το γηροκομείο στο Πέραμα

Η Ουλρίκε Στέντερ και ο Κρίστοφ Πόμπε πριν την αναχώρηση για την Κέρκυρα

Αγοράσαμε για ένα συμβολικό ευρώ από την οργάνωση άμεσης βοήθειας Johanniter / Regionalverband Münsterland ένα όχημα μεταφοράς ασθενών, το οποίο διαθέσαμε στο γηροκομείο για να μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο ή για ιατρικές εξετάσεις.
Η Ουλρίκε Στέντερ και ο Κρίστοφ Πόμπε ήταν τρεις μέρες και τρεις νύχτες στο δρόμο για να μεταφέρουν το όχημα στην Κέρκυρα.
Το όχημα ήταν γεμάτο με διάφορα ιατρικά και θεραπευτικά είδη αξίας.
Η επίσημη παράδοση έλαβε χώρα στις 26 Οκτωβρίου στο δημαρχείο. Ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Παντελιός, ο προϊστάμενος κοινωνικής μέριμνας Ανδρέας Σκούπουρας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου Γιάννης Κούστας και Αγγέλα Χειδάρη μας ευχαρίστησαν εγκάρδια και τόνισαν την μακρόχρονη υποστήριξη της ενωσής μας. Όλοι ευχόμαστε και στο μέλλον μια συνεργασία γεμάτη εμπιστοσύνη.

Πολλά ευχαριστώ στην οργάνωση άμεσης βοήθειας Johanniter (Regionalverband Münsterland), η οποία όχι μόνο μας χάρισε το όχημα, αλλά και ανέλαβε ένα μεγάλο μέρος τον εξόδων ταξιδίου.


Η παράδοση στην πόλη της Κέρκυρας.

Καλοκαίρι 2017 – Η Partner für Korfu e.V. διαθέτει τώρα και αποθήκη με είδη πρώτης ανάγκης από δωρεές

Στο παλιό κατάστημα του μέλους μας Νίκου βρίσκεται τώρα μια αποθήκη με είδη πρώτης ανάγκης

Ο Νίκος διαχειρίζεται εθελοντικά τον ρουχισμό για μικρούς και μεγάλους, καθώς φάρμακα και τρόφιμα μακράς διαρκείας και ορθοπεδικά είδη. Βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τους συνεργάτες μας και μεταφέρει σε περίπτωση ανάγκης διάφορα είδη.

Από τις αρχές του χρόνου συνεργαζόμαστε με μία εταιρία μεταφορών στο Βουπερταλ. Αυτή μεταφέρει τις δωρεές μέχρι την Ηγουμενίτσα, όπου ο Νίκος τις παραλαμβάνει και τις μεταφέρει στο νησί.
 

Ιούνιος 2017 – Υποστηρίζουμε συστηματικά „Το χαμόγελο του παιδιού“

 

Μαζί με τις συνεργάτιδες αποφασίσαμε οτι δύο παιδιά (5 και 7 χρονών) θα λαμβάνουν λόγο- και εργοθεραπεία δυο φορές την εβδομάδα – πρώτα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πρόκειται για θεραπευτική βοήθεια, απολύτα απαραίτητη για την εξέλιξη των δύο παιδιών, η οποία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την οικονομική υποστήριξη εκ μέρους μας. Ήδη δείχνουν τα δύο παιδιά μεγάλη προόδο.

Ακόμη αγοράσαμε δωροεπιταγές στα Jumbo, ώστε να αγοραστούν στα γενέθλια όλων των παιδιών ξεχωριστά και ιδιαίτερα δώρα.

(Δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση εικόνων των παιδιών).
Μάιος 2017 – Και πάλι μια γιορτή για ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ

Ήδη το 2015 οργανώσαμε με το δήμο μια γιορτή στα ΚΑΠΗ. Τρεις χορωδίες πρόσφεραν κέφι, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και παντού υπήρχε χαρά. Η διευθύντρια, Βάσω Κουρσάρη, τόνισε στην ομιλία της πόσο σημαντική έγινε η υποστήριξη της „Partner für Korfu e.V.“ τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί άνθρωποι ευχαρίστησαν προσωπικά την Αντρέα Μουλτχαουπτ-Μέκελ για τη βοήθειά της και ιδιαίτερα για τη φυσιοθεραπεία, τη χρηματοδότηση της οποίας έχουμε αναλάβει εδώ και τρία χρόνια

 

Μέλη της ένωσης χαίρονται που συμμετέχουν.


Πάσχα 2017 – Μία ιδιαίτερη γιορτή για τους Έλληνες

Ένα κοινωνικό κατάστημα στην Κέρκυρα

Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων επιδεινώθηκε κι άλλο
Ένα κοινωνικό κατάστημα στην Κέρκυρα

Τα κοινωνικά καταστήματα της εκκλησίας μοιράζουν καταψυγμένες γαλοπούλες σε άπορες οικογένειες. Οι λίστες με τα ονόματα των οικογενειών αυτών έχουν μεσα σε ένα χρόνο σε πολλές περιοχές διπλασιαστεί. Οι άνθρωποι νιώθουν μεγάλη ντροπή να στέκονται στην ουρά για να λάβουν βοήθεια.
Και η ένωση „Partner für Korfu e.V.“ συγκέντρωσε επίσης για πολλές οικογένειες και άτομα κρέας και άλλα τρόφιμα, για να μπορέσουν και αυτοί να γιορτάσουν το Πάσχα.

.

. .

Οι επισκέπτες των ΚΑΠΗ χαίρονται με τα δώρα.Χριστουγεννιάτικη δράση 2016


Όπως και πέρσι φτιάξαμε μαζί με την πρωτοβουλία πολιτών “Netzwerk Solidarität“ χριστουγεννιάτικες τσάντες για 20 οικογένειες και για πολλά παιδιά. Κάθε οικογένεια έλαβε επίσης τυρί, λουκάνικα και κρέας. Το πλούσιο τραπέζι πρόσφερε σίγουρα μεγάλη χαρά.

.

.
Νοέμβριος 2016 / Συμμετοχή σε μία ελληνογερμανική συνάντηση ειδικών


Ο σύλλογος “Wilde Rose e.V.“ οργάνωσε στη Δασιά (Κέρκυρα) μια συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν Γερμανοί και Έλληνες με ειδίκευση κυρίως σε θέματα νεότητας και ένταξης. Το σύλλογό μας αντιπροσώπευσε το μέλος μας Μαρία Τσούκη. Αυτή η συμμετοχή είναι σίγουρα ένα ακόμη βήμα στη δικτυώσή μας.

.

.
Οκτώβριος 2016 / περισσότερη ποιότητα ζωής


Με δική μας πρωτοβουλία στήθηκαν κάγκελα στη βεράντα του ΚΑΠΗ. Τώρα μπορούν οι ηλικιωμένοι, όταν έχει καλό καιρό, να κάθονται έξω με ασφάλεια.

.

.
Σεπτέμβριος 2016 / ελληνική αποστολή για τη συνάντηση ειδικών στο ΈσσενΟ Ανδρέας Σκούπουρας (2. Δήμαρχος Κέρκυρας), η Βάσω Κουρσάρη (διευθύντρια ΚΑΠΗ) και η Μάγδα Κόκκαλη (Κοινότητα Κέρκυρας) ήταν για 4 μέρες καλαεσμένοι μας. Επισκεφτήκαμε διάφορα κοινωνικά ιδρύματα στην περιοχή του Ρουρ. Κύριο θέμα ήταν η εργασία με νέους και ενήλικες με αναπηρία καθώς και η εργασία με ηλικιωμένους. Η επίσκεψη ενός κοινωνικού καταστήματος ανήκε επίσης στο πρόγραμμα της επίσκεψης. Οι  Έλληνες φίλοι μας εντυπωσιάστηκαν από τον επαγγελματισμό και τον εξοπλισμό που επικρατούν στους διάφορους τομείς και ανέπτυξαν ζωηρές και παραγωγικές συζητήσεις με τους εκεί συνεργάτες.

.

.

.
Μάιος 2016 / νέος υπολογιστής για το γηροκομείοΑγοράσαμε έναν νέο υπολογιστή για το γηροκομείο στο Πέραμα, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινή εργασία.
Χάρη στη δική μας πρωτοβουλία καθώς και στους νέους εθελοντές έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο γηροκομείο αισθητά.
Η Αγγέλα Κελλάρη (διοικ. συμβούλιο)χαίρεταιγια τηνυποστήριξήμας

.

.

.

Μάρτιος 2016 / νέα διοικητική επιτροπή


από αριστερά: Παρασκευή Δόση, Μάνφρεντ Αουγκουστ, Αντρέα Μουλτχαουπτ-Μέκελ, Γιαν Μέκελ, Ουλρίκε Στέντερ


Στη συνέλευση των μελών τον Μάρτιο του 2016 διευρύνθηκε η δοικητική επιτροπή κατά δύο νέα μέλη.

Η Παρασκευή Δόση και ο Μάνφρεντ Αουγκουστ είναι δύο νέα εκλεγμένα μέλη.

.

.
Φεβρουάριος 2016 / Ο Δημήτρης στη Γερμανία


Ο μικρός Δημήτρης μπόρεσε επιτέλους με τη βοήθειά μας να έρθει για την επαναξέταση στην κλινική του Αννόβερου. Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.

Μετά καλέσαμε το Δημήτρη και τον πατέρα του Πέτρο για μερικές μέρες στο Έσσεν. Η επίσκεψη στο Legoland στο Ομπερχαουζεν θα του μείνει αξέχαστη.

.
Ο Δημήτρης γιόρτασε τα 10 γενέθλιά του το
Δεκέμβριοτου 2015 στο νοσοκομείο


Για πολύ καιρό προσπαθούσαμε, ώστε να πραγματοποιηθεί η από καιρού
εκπρόθεσμη επαναξέταση του Δημήτρη στο Αννόβερο. Η υπεύθυνη ιατρός
στην Αθήνα ωστόσο δε θεωρούσε απαραίτητο κατι τέτοιο. Μόνο όταν ο Πέτρος
(ο πατέρας του Δημήτρη) γνωστοποίησε την ιστορία του Δημήτρη
μέσω της τηλεόρασης, δόθηκε επιτέλους η άδεια από τo ταμείο υγείας.
Κατα τη διάρκεια της 14-ήμερης διαμονής στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν
πολλές εξετάσεις με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Στα ελληνικά νοσοκομεία ήταν η αντίδραση πιθανόν υπερβολική και
δίνονταν κατα των κατα διαστήματα εμφανιζόμενων πυρετών αμέσως
και αποκλειστικά αντιβίωση χωρίς να γίνουν περιταίρω εξετάσεις.
Κατα τη διάρκεια της διαμονής του σε εμάς, στο Έσσεν, οργανώσαμε γι αυτόν
ενα μικρό πρόγραμμα αναψυχής.
Ελληνική βραδιά στο "Ελεών" στις 30 Ιανουαριου 2016Η δεύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση στο εστιατόριο "Ελεών" στην οδό Ρούτενσαϊντ στην πόλη του Έσσεν είχε μεγάλη επιτυχία. Οι 60 καλεσμένοι πέρασαν μια πολύ ευχάριστη βραδιά με νόστιμους μεζέδες και την καταπληκτική μουσική του συγκροτήματος Άξιον Εστί.Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, 900€, προορίζονται για τη φυσιοθεραπεία των επισκεπτών του ΚΑΠΗ στην Κέρκυρα, το οποίο είναι ένας από τους στενούς μας συνεργάτες στην Κέρκυρα.


Λίγη χαρά στη γιορτή των Χριστουγέννων 2015Πολλές οικογένειες στην Κέρκυρα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας,
πολλές φορές χωρίς νερό και ρεύμα. Οι μητέρες δεν ξέρουν, τι να δώσουν
στα παιδιά τους να φάνε.
Υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, κουβέρτες, παιδικές τροφές και πάνες μωρών.
Μαζί με τη πρωτοβουλία πολιτών "Δίκτυο Αλληλεγγύη" στείλαμε τσάντες με
τρόφιμα και για τα παιδιά τσάντες με γλυκά και παιχνιδάκια.Ο Δημήτρης γιόρτασε τα 10 γενέθλιά του το Δεκέμβριο του 2015 στο νοσοκομείοΣτους 18 μήνες μετά τη μεταμόσχευση ήπατος (καλοκαίρι 2013) ο
Δημήτρης νοσηλεύθηκε δώδεκα φορές στο νοσοκομείο για 6-12 μέρες.
Παρόλο που οι επιπτώσεις για την οικογένεια είναι εμφανείς,
ο Δημήτρης χαίρεται με την επίσκεψη της Αντρέας, η οποία του έφερε δώρο
από την ένωση, ένα παιχνίδι playmobil.

Φυσιοθεραπεία στο ΚΑΠΗΑπό το Νοέμβριο του 2015 τα μέλη του ΚΑΠΗ έχουν την ευκαιρία να κάνουν φυσιοθεραπεία.
Ο συμπαθής και δραστήριος φυσιοθεραπευτής Νίκος είναι αγαπητός σε όλους και πολλοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα "μαγικά του χέρια".
Χαιρόμαστε πολύ που καταφέραμε να προσφέρουμε κάτι τέτοιο και ευχόμαστε να
μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε και στο μέλλον.Πάρτυ ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ στους Μαγουλάδες. 04.10.2015Τα ΚΑΠΗ που υποστηρίζουμε είναι μια δημοτική εγκατάσταση φροντίδας ημέρας για ηλικιωμένους. Εδώ συναντιούνται ηλικιωμένοι και μόνοι άνθρωποι και λαμβάνουν ζεστό φαγητό και ιατρική υποστήριξη και συναναστρέφονται με άτομα της ηλικίας τους. Στα ΚΑΠΗ στους Μαγουλάδες έχουν βρει στο πρόσωπο της Βάσως, της διευθύντριας, ένα υπεύθυνο άτομο για όλα τα προβλήματά τους. "Partner für Korfu e.V" συνεργάζεται στενά με τη Βάσω και έχει μπορέσει ως τώρα να υποστηρίξει πολλά ηλικιωμένα άτομα με διάφορους τρόπους. Είτε με φάρμακα, τρόφιμα, χρέη ενοικίου είτε με την αγορά μιας μικρής ξύλινης σόμπας η βοήθειά μας είναι πάντα άμεση και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Στα πλαίσια των μέτρων οικονομίας ακυρώθηκε η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή. Άμεσα αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και έτσι οργανώσαμε τη γιορτή αργότερα τον Οκτώβριο μαζί με την κοινότητα. Πολλά μέλη του συλλόγου ήταν εκεί.
Φάγαμε, ήπιαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε και η κρίση φαινόταν αυτές τις στιγμές πολύ μακριά. Οι αντιδράσεις ήταν συγκλονιστικές. "Αυτοί οι άνθρωποι είναι αληθινοί Ευρωπαίοι" είπε ένας ηλικιωμένος Έλληνας με δάκρυα στα μάτια .Partner für Korfu επισκέπτεται τον Δημήτρη και την
οικογένειά του τον Ιούλιο του 2015.
ΤΔημήρτης,  Πέτρος,  Άντρεα,  Χάρης

Πριν από έναν περίπου χρόνο μεταμοσχεύθηκε στον Δημήτρη νέο ήπαρ στο Αννόβερο.
Η οικογένεια είναι επιτέλους και πάλι στην Κέρκυρα και ελπίζει σε μια νέα κανονική ζωή.
Ο Δημήτρης είχε κατά τη διαμονή του στην Αθήνα μαθήματα στο σπίτι και επειδή είναι καλος μαθητής θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στην επόμενη τάξη μαζί με τον αδερφό του, Χάρη.
Οι μήνες στην Αθήνα σφραγίστηκαν από οικονομική αβεβαιότητα και σωματική και ψυχική καταπόνηση. Οι διαμονές στο νοσοκομείο ταλαιπώρησαν την οικογένεια επιπλέον.
Παρόλα αυτά η οικογένεια αυτή αντιστάθηκε με την αγάπη που τη συνδέει σε όλα τα προβλήματα. Κατά την επίσκεψή μας είπε ο Πέτρος: "Σημασία έχει οτι είμαστε μαζί."
4 εβδομάδες μετά την επίσκεψή μας ο Δημήτρης έπρεπε να νοσηλευθεί και πάλι εκτάκτως για 7 μέρες. Ένα δυνατό ψυχικό χτύπημα.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε, οτι και ο Χάρης είναι άρρωστος, αν και η ασθένεια βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Ο Πέτρος χρειάζεται επειγόντως δουλειά, αλλά οι θέσεις εργασίας στην Κέρκυρα σπανίζουν.
Τον τελευταίο χρόνο ήμαστε ένας έμπιστος σύντροφος για τον μικρό Δημήτρη και την οικογένειά του και μπορέσαμε να βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους.Η αξιαγάπητη αυτή οικογένεια το αξίζει, ωστε να συνεχίσουμε!

.
Το πρόγραμμα των μαστόρων στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού.Το Μάιο του 2015 πραγματοποιήσαμε ένα πρόγραμμα για μαστόρους.
Ο Ούβε, η Κέρστιν, ο Φρανκ και ο Χάραλντ διέθεσαν την εργασία τους και μια εβδομάδα από την άδειά τους. Τα έξοδα για το πρόγραμμα προέρχονται από τα έσοδα της φιλανθρωπικής μας εκδήλωσης τον Ιανουάριο. Στα πλαίσια του προγράμματος χτίστηκε μια καλύβα, όπου μεταφέρθηκε ένα μεγάλο ψυγείο, για το οποίο δεν υπήρχε χώρος στο σπίτι.
Επίσης χτίστηκε ένας φράχτης ασφαλείας, με τη βοήθεια του οποίου η είσοδος του σπιτιού, η οποία ήταν κλειστή λόγω κατολίσθησης του εδάφους, έγινε πάλι βατή.
Οι Έλληνες ήταν κατενθουσιασμένοι με την άψογη δουλειά και την καθημερινή σκληρή εργασία στην αφόρητη ζέστη.
Συμπτωματικά λάμβανε χώρα την ίδια βδομάδα μια γιορτή στο χωριό, με χορό και τραγούδι, και έτσι οι μαστόροι μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας.
Μια επιτυχημένη συμβολή στην ευρωπαϊκή φιλία .
Βοήθεια εκεί που χρειάζεται.Αρχές 2014 διαγνώσθηκε στον οχτάχρονο Δημήτρη από την Κέρκυρα η ασθένεια "Μόρμπους Γουίλσον". Τη μια μέρα ήταν ένα χαρούμενο παιδί στην ακροθαλασσιά, και την άλλη στο νοσοκομείο σε κώμα να παλεύει για τη ζωή του.
Το πρωί της 6ης Ιουνίου ο Δημήτρης μεταφέρθηκε με τον πατέρα του, Πέτρο, με στρατιωτικό αεροπλάνο στο Αννόβερο, όπου του μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς το απαραίτητο συκώτι.
Την ίδια γενετική πάθηση έχει και ο Χάρης, ο δίδυμος αδερφός του Δημήτρη. Η εξαιρετικά σπάνια ασθένεια βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ώστε ενδεχομένως να μπορέσει να χειριστεί με θεραπευτική αγωγή. Η μητέρα των παιδιών πέθανε πριν από μερικά χρόνια, από τότε μεγαλώνει ο πατέρας μόνος του τα παιδιά του.
Στις 08.09.2014 ο Δημήτρης πήρε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αννόβερου για ένα αβέβαιο μέλλον. Επειδή η φαρμακευτική περίθαλψη μετά από μία μεταμόσχευση δεν είναι δυνατή στην Κέρκυρα, η μόνη λύση ήταν η Αθήνα. Η οικογένεια μένει αυτή τη στιγμή σε κάποιους μακρινούς συγγενείς.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη!
Τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης νοσηλεύτηκε αρκετές φορές στο νοσοκομείο, ωστόσο θα περάσει πολύς καιρός ακόμη, μέχρι να μπορέσει να ζήσει ως κάποιον βαθμό μια κανονική ζωή.
Οι περικοπές κοινωνικών παροχών και το καταστροφικό σύστημα υγείας δυσκολεύουν την ανάρρωση αυτού του μικρού και γενναίου παιδιού. Λόγω της φροντίδας των δύο παιδιών ο πατέρας, Πέτρος, δεν μπορεί να εργαστεί. Εξασφάλιση του κατώτατου ορίου εισοδήματος δεν υπάρχει όπως στη Γερμανία.
Υποστηρίζουμε την οικογένεια οικονομικά και ηθικά.
Γι' αυτό και εμείς χρειαζόμαστε υποστήριξη!
Εργαζόμαστε όλοι ως εθελοντές κι έτσι κάθε ευρώ πάει εγγυημένα στην οικογένεια.
Ευχαριστώ!


 

Φιλανθρωπική εκδήλωση στο εστιατόριο ΕΛΑΙΩΝ

Στις 31. Ιανουαρίου 2015 έλαβε χώρα μία ελληνική βραδιά με ένα γεύμα 5 πιάτων και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο ΕΛΑΙΩΝ στο Έσσεν, στην οδό Ρούττενσαϊντ. Τα 70 εισιτήρια της εκδήλωσης εξαντλήθηκαν. Οι καλεσμένοι είχαν να πούν τα καλύτερα λόγια κυρίως για την όμορφη ατμόσφαιρα και την πρώτης ποιότητας ποικιλία στους μεζέδες (ελληνικά ορεκτικά). Η βραδιά ήταν για όλους ενημερωτική, συντροφική και είχε μεγάλη επιτυχία. Ένα μέρος των εσόδων διατέθηκε ως δωρεά για την ένωση.
Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πραγματοποιηθεί ένα "πρόγραμμα για τεχνίτες" για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα. Μερικοί μαστόροι προσφέρουν την εργασία τους και μια βδομάδα από το χρόνο τους, ώστε μαζί με μερικούς νέους να τακτοποιήσουν εκεί οποιεσδήποτε χειρωνακτικές εργασίες προκύψουν. Μία εποικοδομητική συμβολή στην ελληνογερμανική φιλία!
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα.
 
γερμανική εφημερίδα NRZ, 21. Aυγούστου 2014
γερμανική εφημερίδα NRZ, 18. Φεβρουαρίου 2013
γερμανική εφημερίδα NRZ, 16. Φεβρουαρίου 2013