Νέα
Logo Partner für Korfu e.V.

 Αύγουστος 2023

"
Καλοκαιρινή συνάντηση"

19 μέλη συναντήθηκαν για την καλοκαιρινή συνάντηση στον κήπο της ελληνικής ταβέρνας "El Greco" στο Oberhausen.
Με νόστιμο φαγητό και χωρίς βροχή, πραγματοποιήθηκε ένα ζωντανός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.
Η συνάντηση ήταν μεγάλη επιτυχία και μπορεί να γίνει μια σταθερή ετήσια διοργάνωση.

Λόγω της απόστασης μπορούν να παραστούν σε αυτές τις συναντήσεις μόνο τα μέλη από την περιοχή του Ρουρ. Λυπούμαστε πολύ που τα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό το κομμάτι της ζωής του συλλόγου και τους ευχαριστούμε για την αφοσίωσή τους.
 Ιούνιος 2023

"
Αποχαιρετισμός"

ΜΓια πολλά χρόνια υποστηρίζαμε τον Φώτη και τη μητέρα του, Λόλα.
Ο Φώτης, όπως και ο πατέρας του, έπασχε από τη νόσο του Huntington και είχε σοβαρές αναπηρίες. Οι δύο αυτοί άνθρωποι ζούσαν υπό δυσμενείς συνθήκες και μπορέσαμε να συμβάλουμε κάπως στη βελτίωση της κατάστασης της ζωής τους (π.χ. με ένα ειδικό κρεβάτι, ανελκυστήρα κρεβατιού, ειδική διατροφή κλπ.).

Τώρα ο Φώτης έφυγε από τη ζωή. Σκεφτόμαστε τη Λόλα, που για τόσα χρόνια αντιμετώπισε τις συνέπειες αυτής της φρικτής νόσου, που διαμόρφωσε τόσο δυνατά τη ζωή της.Φώτης και Λόλα Μάιος 2023

"
Συγχαρητήρια για το απολυτήριο λυκείου"

Για σχεδόν 10 χρόνια ο σύλλογος συνοδεύει τα δίδυμα Δημήτρη και Χάρη από την Αργυράδες.
Όταν ήταν 10 ετών ο Δημήτρης υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στην Αννόβερο. Ήταν πάσχων από το σπάνιο γενετικό ελάττωμα Morbus Wilson. Ο αδερφός του, Χάρης, είχε επίσης την ίδια ασθένεια, αλλά σε πρώιμο στάδιο. Η οικογένεια δοκιμάστηκε σκληρά για πολλά χρόνια με μακροχρόνιες νοσηλείες, φόβους, μεγάλη αβεβαιότητα και θυσίες.
Ήταν μια προσπάθεια που μπόρεσε να γίνει μόνο με πολλή αγάπη και αφοσίωση. Η αβεβαιότητα για την εξέλιξη παραμένει, αλλά προς το παρόν η οικογένεια είναι καλά.
Τα δύο αγόρια παρά τα προβλήματα κατάφεραν να τελειώσουν το λύκειο και αυτήν τη στιγμή σχεδιάζουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Θα παραμείνουμε φίλοι και θα τους στηρίζουμε και στο μέλλον.Δημήτρης και Χάρης με τον πατέρα και τους παππούδες

 Μάρτιος 2023

"
Νέα συνεργασία"

ΜΤο κέντρο υγείας του κοινωνικού ασφαλιστικού ταμείου ΙΚΑ στην Κέρκυρα. Στην Ελλάδα πηγαίνουν οι ασθενείς συνήθως σε κέντρα υγείας όπου υπάρχουν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων. Λείπουν πολλά απαραίτητα πράγματα που βασικά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Ο (τεχνικός) εξοπλισμός είναι τουλάχιστον ανησυχητικός.

Θα μπορέσουμε να διαθέσουμε έναν υπολογιστή καθώς και διάφορους νάρθηκες.Η δρ. Μαυροπούλου συναντά για πρώτη φορά την Αντρέα Μουλτχάουπτ-Μέκελ

 Φεβρουάριος 2023

"
Η συνεργασία μας με ΚΛΑΠ"

Η φροντίδα ημέρας για παιδιά και νέους με αναπηρία λαμβάνει πλέον χώρα σε καινούριους χώρους, σε ένα γυμνάσιο.

Από τις δύο το μεσημέρι μέχρι οχτώ το βράδυ προσφέρονται διάφορες δραστηριότητες και φροντίδα. Κυρίως το γυμναστήριο του σχολείου, το οποίο επιτρέπεται να χρησιμοποιείται, προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό.

Οι υπάλληλοι προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνατότητες κάθε ατόμου ξεχωριστά.
Οι υπάλληλοι προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνατότητες κάθε ατόμου ξεχωριστά.Το γυμναστήριο


 Γενάρης 2023

"
Τερματισμός μιας μακροχρόνιας συνεργασίας"

Με μεγάλη λύπη τερματίσαμε την συνεργασία με την οργάνωση "Το χαμόγελο του παιδιού". 19 χρόνια στηρίξαμε το σπίτι στην Κέρκυρα με κάθε τρόπο.

Παιχνίδια, επίπλωση, εργοθεραπεία, καινούργια παπούτσια και χαρτζιλίκι είναι μερικά παραδείγματα για την βοήθεια που δώσαμε.

Η συνεργασία με τους υπαλλήλους και την διεύθυνση στην Κέρκυρα ήταν όλα τα χρόνια φιλική και γεμάτη εμπιστοσύνη. Τα παιδιά χαίρονταν όταν τα επισκεπτόμασταν.

Σε αυτήν την απόφαση μας οδήγησαν η ελλειπής διαφάνεια και η ανειλικρινής επικοινωνία εκ μέρους της διοίκησης στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς η οργάνωση δεν θα υπάρχει πια στην σημερινή της μορφή. Τα παιδιά θα μοιραστούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Στις παλιούς χώρους στην Κέρκυρα θα δημιουργηθεί με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ένα κέντρο ημέρας.

 Χριστούγεννα 2022

"
Ημερήσια φροντίδα στις Μαγουλάδες"

Η διάθεση στο ΚΑΠΗ είναι απρόσμενα πολύ καλή, οι ηλικιωμένοι νιώθουν καλά και λαμβάνουν σεβασμό.

Χάρη στην φαντασία και τις ιδέες των υπαλλήλων για δώρα μπορέσαμε να διαθέσουμε διάφορα υλικά.

Για τους ηλικιωμένους μία ωραία και δημιουργική ευκαιρία να περάσουν το χρόνο τους.

Το ετήσιο πακέτο μας με χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και τρόφιμα ολοκλήρωσαν την χαρά.Οι λιχουδιές από την Γερμανία πακετάρονται για αποστολή


Ηλικιωμένοιενδράσει Φθινόπωρο 2022

"
Ο μικρός Νικόλας χρειάζεται επειγόντως βοήθεια"


Ο τριών χρονών Νίκος έχει καρκίνο. Από τον Οκτώβριο του 2021 βρίσκεται για λόγους νοσοκομειακής περίθαλψης στην Αθήνα με τους γονείς του. Το ασφαλιστικό ταμείο στην Ελλάδα δεν αναλαμβάνει τα έξοδα για πολλές αγωγές. Πολλές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν εντελώς το προς το ζην παρόλες τις δωρεές διαφόρων οργανισμών. Δυστυχώς οι θεραπείες δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υποστηρίζουμε την οικογένεια με όποιον τρόπο μπορούμε. Η ίδια η οικογένεια νιώθει συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όποια βοήθεια από το εξωτερικό. Ένας μικρός γενναίος μαχητής.

 Καλοκαίρι 2022

"
Καινούριο ΚΑΠΗ στην πόλη της Κέρκυρας"

Σε ανακαινισμένους χώρους και κοντά στην πόλη άνοιξε με ευρωπαϊκή χορήγηση αυτό το ΚΑΠΗ/οικογενειακό κέντρο.

Όπως στο κέντρο στις Μαγουλάδες λαμβάνει χώρα και εδώ η ημερήσια φροντίδα. Ένα πιάτο φαγητό, απλή ιατρική περίθαλψη, η δυνατότητα για έναν μεσημεριανό ύπνο καθώς και διάφορες δραστηριότητες προσφέρονται σε ημερήσια βάση.Διάλογος με τις υπαλλήλους
 Ιούνιος 2022

"
Καλοκαιρινή γιορτή"Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην καλοκαιρινή γιορτή που έλαβε χώρα στους χώρους της Löwenzahn Erziehungshilfe στο Ομπερχάουζεν.

Ο ωραίος καιρός και η υπέροχη μουσική ενός μουσικού τρίου καθώς και η εμφάνιση της παιδικής χορευτικής ομάδας Greek Orpheas από το Έσσεν φρόντισαν για την απαραίτητη ελληνική νότα. Μέλη και φίλοι του συλλόγου συναντήθηκαν και απόλαυσαν νοστιμιές από τη σχάρα και κρύα ποτά. Μία συνεχόμενη προβολή φωτογραφιών περιέγραφε την ιστορία και τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Ακόμη και για τους μικρούς φίλους μας υπήρχαν διάφορες ενασχολήσεις και παιχνίδια.

Το μικρό παζάρι και η τόμπολα με διάφορα αντικείμενα από το νησί ήταν επίσης ένα αξέχαστο στιγμιότυπο της γιορτής.

Μία επιτυχημένη γιορτή και κέρδος για το ταμείο του συλλόγου.
Απρίλιος 2022

"
Πάσχα"Οι πασχαλινές μας δραστηριότητες είναι πια μακροχρόνια παράδοση. Πακέτα με τρόφιμα και κρέας δωρίζονται σε πάρα πολλούς συγκεκριμένους ανθρώπους.

Οι εδώ και δύο χρόνια διαρκής πανδημία χειροτέρεψε την ήδη άσχημη κατάσταση πολλών κατοίκων. Υπάρχη μεγάλη έλλειψη και οι αυξανόμενες τιμές διαβίωσης οδηγούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε κατάσταση ανάγκης - ιδιαίτερα ηλικιωμένους και μόνες μητέρες με παιδιά. Η μέριμνα υγείας στο νησί είναι περιορισμένη. Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για περίθαλψη και θεραπείες εκτός νησιού. Το αποτέλεσμα είναι μακροχρόνιες ασθένειες και βλάβες υγείας.

 Μάρτιος 2022

"Η κανονικότητα επιστρέφει"Εν τω μεταξύ στο ΚΑΠΗ προσφέρονται και πάλι εποικοδομητικές δραστηριότητες. Η αναβίωση της φυσιοθεραπείας, της θεατρικής δράσης και με τη βοήθεια μιας μικρής γιορτής έδωσαν μεγάλη χαρά στους ηλικιωμένους και στις ηλικιωμένες μετά από δύο χρόνια μειωμένες επαφές.

«Ο γάμος της γριάς»

 Φεβρουάριος 2022


"
Πρωτοχρονιά"
Με λίγη καθυστέρηση έκοψε ο ιερέας την βασιλόπιτα. Με την ευχή του ελπίζουν όλοι σε έναν πιο «νορμάλ» και χαλαρό χρόνο με πολλές συναντήσεις και χαρά ζωής.

Στους επισκέπτες ανήκουν πλέον και νέοι και υγιείς άνθρωποι. Ιανουάριος 2022


"Επιτέλους και πάλι μαζί"
Ένα κύμα κακοκαιρίας έχει κυριεύσει την Ελλάδα, σε μερικά ορεινά χωριά πάγωσαν για μερικές μέρες οι υδραυλικές εγκαταστάσεις.
Το υψηλό κόστος ενέργειας προκαλεί αβεβαιότητα και αιματηρές οικονομίες, κάτι σχεδόν ακατόρθωτο με λιγοστά χρήματα, θερμοκρασίες γύρω στo μηδέν, παγερούς αέρηδες και σπίτια χωρίς θερμομόνωση.
Οι επισκέπτες και επισκέπτριες του ΚΑΠΗ χαίρονται που μπορούν να ζεσταίνονται για λίγες ώρες την ημέρα στους χώρους του .


ΚΑΠΗ – Φροντίδα ημέρας για ηλικιωμένους και ηλικιωμένεςΣχεδόν 2 χρόνια ήταν το ΚΑΠΗ (κέντρο φροντίδας ημέρας για ηλικιωμένους και ηλικιωμένες) κλειστό λόγω κορωνοϊού. Για τους ηλικιωμένους καταστροφικό και για τους εργαζόμενους μία διοργανωτική δοκιμασία. Πέρυσι αγοράσαμε 2 tablets για να μπορούν οι ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες να επικοινωνούν τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο με τους εργαζόμενους του ΚΑΠΗ.
 Δεκέμβριος 2021


"
Χριστούγεννα"Πολλοί άνθρωποι χαίρονται κάθε χρόνο με τη χριστουγεννιάτικη δραστηριότητά μας.Είναι σημαντικό όταν το τραπέζι είναι στρωμένο με καλό φαγητό αυτή την ημέρα. Και αυτή τη φορά διατέθηκαν τρόφιμα, κρέας / λουκάνικα και κέικ πανετόνε, τυλιγμένο ως δώρο. Η λίστα με τους ανθρώπους που υποστηρίζουμε μακραίνει δυστυχώς συνέχεια

 Οκτώβριος 2021


"Συνεργασίες"
Ο σύλλογος AMEA δραστηριοποιείται σε θέματα ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Κέρκυρα.
Ήδη αρχές του χρόνου μπορέσαμε να διαθέσουμε για τον σύλλογο μία ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα. Σε αυτήν την συνάντηση συζητούν η Αντρεάνα Μουλτχάουπτ-Μέκελ και ο Γιώργος Σπανός πάνω σε θέματα συνεργασίας.


Γιώργος Σπανός, Βάσω Κουρσάρη, Αντρεάνα Μουλτχάουπτ-Μέκελ και Ανδρέας Σκούπουρας (Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής) κατά τη διάρκεια μίας συνάντησης στην πόλη της Κέρκυρας."Βοήθεια εκ μέρους των μελών του συλλόγου"

Τα μέλη μας από την Ελβετία Γκάμπι Μπόντβιγκ-Τσίμμερμαν και Ντίτερ Τσίμμερμαν φέρνουν συχνά δωρεές για τις οργανώσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Αυτή τη φορά είχαν μαζί τους ορθοπεδικά είδη και 20 ζευγάρια καινούρια γυναικεία και αντρικά παπούτσια.Ιούλιος 2021

„Το χαμόγελο του παιδιού“


Τα παιδιά ευχαριστούν τον σύλλογο Partner für Korfu e.V. χαρίζοντας έναν πίνακα ζωγραφικής.

Υποστηρίζουμε „Το χαμόγελο του παιδιού“ εδώ και πολλά χρόνια και η συνεργασία μας βασίζεται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό. Αυτή τη στιγμή ζουν 19 παιδιά στο κτίριο ενός παλιού μοναστηρίου στις Μαγουλάδες. Τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού είχαν διπλές αρνητικές συνέπειες για τα παιδιά. Με την αγορά μερικών τάμπλετ βοηθήσαμε ώστε να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.

Επίσης συνεισφέρουμε στο χαρτζηλίκι τους και αγοράζουμε μια φορά το χρόνο καινούρια παπούτσια για όλα τα παιδιά.Η Αντρεάνα Μουλτχάουπτ-Μέκελ συναντά τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο.

Μεταφορά δωρεών Ιούνιος 2021


Η Ουλρίκε Στέντερ και ο Κρίστοφ Πόμπε λίγο πριν την τρίτη τους μεταφορά δωρεών.

Η οργάνωση Johanniter Hilfsgemeinschaft Hanau μας είχε προσφέρει ένα φορτηγό με νοσοκομειακά κρεβάτια, αναπηρικές καρέκλες και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία προοριζόνταν βασικά για την Μαζουρία.
Σε μία νέα συνεργασία με την Johanniter Unfallhilfe Höxter μπορέσαμε να οργανώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα την μεταφορά στο νησί. Κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού ξεκίνησαν οι έμπειροι πλέον Ουλρίκε Στέντερ και ο Κρίστοφ Πόμπε το δύσκολο ταξίδι τους.
Φτάνοντας στον προορισμό οι δωρεές μοιράστηκαν απευθείας στους παραλήπτες και χρησιμοποιήθηκαν αμέσως. Ειδικά τα νοσοκομειακά κρεβάτια και οι αναπηρικές καρέκλες είναι μεγάλη βοήθεια για τα άτομα, τα οποία λαμβάνουν φροντίδα στο σπίτι. Η ασφάλεια υγείας δεν αναλαμβάνει τέτοιου είδους παροχές.Πολλές Ελληνίδες και Έλληνες δεν είναι ασφαλισμένοι.Οι εργαζόμενες του ΚΑΠΗ βοηθάνε στο ξεφόρτωμα.

Απρίλιος / Μάιος 2021

Το ελληνικό Πάσχα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον θεσμό της οικογένειας θα
εορταστεί και φέτος κάτω από αυστηρούς περιρισμούς. Από τις 3. Μαΐου θα ισχύσει η πλήρη χαλάρωση των μέτρων και από τα μέσα Μαΐου η Ελλάδα θα “ανοίξει¨για τον τουρισμό.

Φέτος δεν θα δώσουμε τα μικρά πασχαλιάτικα δώρα μας, γιατί η ανάγκη για τρόφιμα είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Ο κορονοϊός έκανε τους φτωχούς φτωχότερους.

Γι’ αυτόν τον λόγο τα πακέτα με τρόφιμα και κρέας είναι φέτος ιδιαιτέρως μεγάλα.Partner für Korfu σας εύχεται Καλό Πάσχα.
Μάρτιος 2021

Η τέντα στο ΚΑΠΗ ήταν παλιά και ελαττωματική. Το αυτοκίνητο που μεταφέρει τους ηλικιωμένους σταματάει κανονικά ακριβώς από κάτω, ώστε να ανεβούν και να κατεβούν από αυτό.

Αυτό ήταν αδύνατο όταν έβρεχε.

Τοποθετήσαμε μια καινούρια τέντα. Τώρα μένει να χαλαρώσουν οι περιορισμοί λόγω του κορονοΐού,ώστεοιηλικιωμένοιναγυρίσουνστιςκοινωνικέςτουςεπαφέςσεένανπροστατευόμενοχώρο.

Φεβρουάριος 2021

Παρόλο της καταστάσης λόγω της κρίσης του κορονοΐού μπορέσαμε με επανειλημμένη βοήθεια των Πρώτων Βοηθειών Unfallhilfe Lippe-Höxter να μεταφέρουμε δωρεές στο νησί.


Ο συνεργάτης μας, ιατρός Γιάννης Προβατάς, είναι ευγνώμων για τον απολύτως απαραίτητο ηλεκτροκαρδιογράφο.

Για τα ΑΜΕΑ, μία οργάνωση η οποία ασχολείται με τα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία, διαθέσαμε μία σχεδόν καινούρια ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα.

Ο πρόεδρος Γιώργος Σπανός ήταν ευτυχής για αυτή τη δωρεά. Η Κέρκυρα είναι καινοτόμος σε θέματα διακοπών για άτομα με αναπηρία. Η ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα θα διατεθεί σε ταξιδιώτες κατά την παραμονή τους στο νησί.

Στο παρελθόν βοηθήσαμε ανθρώπους να γίνουν πιο ανεξάρτητοι δίνοντάς τους αναπηρικές καρέκλες.Η αναπηρική καρέκλα και ο καρδιογράφος φορτώνονταιΧριστούγεννα 2020
Τα χριστουγεννιάτικα πακέτα μας έτοιμα για παράδοση


Όπως κάθε χρόνο ετοιμάζουμε γαι πολλούς ανθρώπους μικρές χριστιυγεννιάτικες εκπλήξεις όπως κέικ, ζεστές κάλτσες ή αντικείμενα προσωπικής φροντίδας. Επίσης σε συνεργασία με ένα κρεωπωλείο πακετάρονται τσάντες με λουκάνικα και κρέας. Η Βάσω Κουρσάρη (διευθύντρια ΚΑΠΗ και μέλος του συλλόγου) και η ομάδα της μοιράζουν τις τσάντες σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη στο όνομα μας και με τις καλύτερες ευχές μας. Είναι εκπληκτικό πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η χαρά για ένα κομμάτι κρέας.
Η χαρά είναι μεγάλη

 


Νοέμβριος 2020 / Αποχωρισμός
Η Αντρεάνα Μουλτχάουπτ-Μέκελ και ο παπα-Θάσος τέλη Αυγούστου στο κοινωνικό κατάστημα


Με μεγάλη λύπη χάσαμε τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας, παπα-Θάσο. Μετά από μόλυνση με τον κορωνοϊό και μια μακρά διαμονή στην εντατική έχασε δυστυχώς τη μάχη. Μαζί με την σύζυγό του Ελένη έστησε και οργάνωσε το κοινωνικό κατάστημα στο Σιδάρι. Πολλές οικογένειες λαμβάνουν εδώ και χρόνια μηνιαίως τρόφιμα, τα οποία προμηθεύουμε αποκλειστικά με δωρεές. Χάσαμε έναν αξιαγάπητο, αφοσιωμένο και αξιόπιστο συνεργάτη, ο οποίος θα μας λείψει με την εγκαρδιότητα και ευσπλαχνία του.

 

Αναδοχές
Η Βάσω Κουρσάρη φέρνει μεταμφιεσμένη ως Άγιος Βασίλης μια χειμωνιάτικη κουβέρτα σε κάποιον που την έχει ανάγκη.

Συνήθως πληροφορούμαστε από τους Κερκυραίους συνεργάτες μας για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Στην ιδανική των περιπτώσεων αναλαμβάνουν μέλη ή φίλοι του συλλόγου ένα είδος αναδοχής μέσω μίας τακτικής χρηματικής δωρεάς ή συμμετέχουν σε μία υπάρχουσα αναδοχή, ώστε να μεγαλώσει το ποσό. Για λόγους σιγουριάς και οργάνωσης είναι καλό εάν η αναδοχή διαρκεί για τουλάχιστον έναν χρόνο. Για το 2021 μπορέσαμε να βρούμε κάποιους ανάδοχους.Βοήθεια σε ατομικές περιπτώσεις


Βοήθεια σε ατομικές περιπτώσεις ειίναι για μας ζήτημα καρδιάς, επειδή μπορούμε να προσφέρουμε άμεση βοήθεια χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.
2 παραδείγματα:

  • Μία μητέρα ζει μόνη μαζί με τον 24χρονο γιο της, ο οποίος έχει μια σπάνια ασθένεια, την Chorea Huntington. Η μητέρα πρέπει να τον σηκώνει καθε φορά για να πλυθεί κτλ. και τον ταΐζει με ειδική τροφή. Μπορέσαμε να ανακουφίσουμε λίγο την κατάσταση με μία αναπηρική καρέκλα, με ένα κάθισμα τουαλέτας, με έναν ανυψωτή κρεβατιού και συμμετοχή στα έξοδα για τα φάρμακα.
  • Ένας παππούς μεγαλώνει μαζί με την ψυχικά άρρωστη γυναίκα του τα τέσσερα εγγόνια του, επειδή η μητέρα τους, η κόρη του, είναι εξαρτημένη από τα ναρκωτικά. Η οικογένεια ζει στα όρια της διαβίωσης με την μικρή σύνταξη του παππού.
Τις δύο οικογένειες τις γνωρίσαμε το 2020 και μετά από μια προσωπική συνάντηση μαζί τους, τους υποσχεθήκαμε την υποστήριξή μας.
Με την αναπηρική καρέκλα που δωρίσαμε μπορεί ο Φώτης να βγαίνει τώρα που και που στον καθαρό αέρα


 Περιοδεία στο νησί με προορισμό τους συνεργάτες μας και τις εγκαταστάσεις τους


Προορισμοί ήταν το κοινωνικό κατάστημα της ορθόδοξης κοινότητας στο Σιδάρι και το αγροτικό ιατρείο στο χωριό των Βελονάδων, όπου η χαρά ήταν μεγάλη λόγω της δωρεάς δύο συσκευών οξυγόνου. Στο ΚΑΠΗ δωρίσαμε διάφορα αντικείμενα προσωπικής υγιεινής, καθίσματα τουαλέτας και αντισηπτικά. Επειδή οι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να επισκεφτούν το ΚΑΠΗ λόγω του ιού, οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΗ τους επισκέπτονται στα χωριά τους, τους βοηθούν με την προσωπική φροντίδα και τους προμηθεύουν με τρόφιμα, αντικείμενα προσωπικής υγιεινής και φάρμακα. Τις δωρεές για τα παιδιά (Χαμόγελο του παιδιού) δεν μπορέσαμε να τις δώσουμε πρπσωπικά λόγω της απαγόρευσης επαφής. Μία εργαζόμενη τα παρέλαβε από εμάς μαζί με τις ευχές μας.
Η Βάσω Κουρσάρη παραλαμβάνει τις δωρεές για να τις μοιράσει σε αυτούς που έχουν ανάγκη.


 


Μεταφορά δωρεών τον Άυγουστο 2020
Η Ουλρίκε Στέντερ και ο Κρίστοφ Πάμπε φτάνουν επιτέλους στον προορισμό τους μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι με Covid-κανονισμούςΤο 2017 είχαμε στείλει ένα όχημα μεταφοράς ασθενών της Johanniter Unfallhilfe γεμάτο με δωρεές αντικειμένων. Το καλοκαίρι του 2020 συγκεντρώθηκαν πάλι δωρεές. Χάρη στη γενναιόδωρη δωρεά χρημάτων εκ μέρους της Johanniter Unfallhilfe και του Augustinum στο Ντέτμολντ για ένα νοικιασμένο όχημα μεταφορών καθώς και για τα έξοδα μεταφοράς μπόρεσαν η Ουλρίκε Στέντερ και ο Κρίστοφ Πάμπε να κάνουν και πάλι αυτό το ταξίδι: στο όχημα φορτωμένα ήταν αντικείμενα υγιεινής, για ακράτεια και για τη φροντίδα προσωπικής υγιεινής για ηλικειωμένους, περιπατητήρες, καθίσματα τουαλέτας, συσκευές οξυγόνου, μάσκες προστασίας, αντισηπτικά και καθαριστικά, σχολικές τσάντες καο πολλά άλλα.
Η αποθήκη μας με τις δωρεές γέμισε και πάλι μετά την μεταφορά

Στον συνεργάτη μας Γιάννη Προβατά (Γιατρός) μπορέσαμε να δωρίσουμε δύο συσκευές οξυγόνου


 

 

Η κατάσταση στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του κορωνοϊού 2020

Λόγω του παρατεταμένου lockdown την άνοιξη και το καλοκαίρι 2020 ο τουρισμός στην Ελλάδα έπεσε κατα 15% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ο τουρισμός είναι η μόνη βασική πηγή εισόδων στην Κέρκυρα, γι’αυτό και ήταν δύσκολα και για τους κατοίκους της Κέρκυρας. Παλιά οι νεότερες γενιές υποστήριζαν οικονομικά τις παλαιότερες - τώρα κάτι τέτοιο είναι και για τις δύο πλευρές αδύνατο. Η ανεργία στους νέους έφτασε το καλοκαίρι τα 40%. Για το μέλλον προβλέπεται μια νέα μαζική ανεργία στην Ελλάδα. Οι συντάξεις φτάνουν τα 300-400 €. Κάποιες οικογένειες έχουν μόνο την ιδιόκτητη γη. Οι οικονομίες τους εξαντλήθηκαν. Αυτό σημαίνει οτι πολλοί ζουν στα όρια της διαβίωσης.


 
Βοήθεια στην κρίση του κορωναϊού

 

Χάρη στη γρήγορη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και στα δραστικά μέτρα που έλαβε, υπήρξαν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην Έλλάδα και κυρίως στο νησί μας συγκριτικά “επιεικείς”.
Στις πρώτες εβδομάδες της κρίσης δεν υπήρχαν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά χεριών. Μετά από πρωτοβουλία μας η Βάσω Κουρσάρη από τα Κ.Α.Π.Η. στις Μαγουλάδες ξεκίνησε μία ανεπανάληπτη “εκστρατεία ραψίματος μάσκας”, η οποία χάρη στη δικτύωσή μας έφτασε μέχρι τα νότια του νησιού. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας μπόρεσαν να ραφτούν εκατοντάδες μάσκες. Μπορέσαμε να διαθέσουμε τις μάσκες αυτές όπως και να προσφέρουμε ένα μικρό οικονομικό αντάλλαγμα στις γυναίκες, οι οποίες έραψαν τις μάσκες. Ένα πακέτο με γάντια και αντισηπτικά από την Γερμανία χρειάστηκε πάρα πολύ χρόνο για να φτάσει τον προορισμό του, αλλά αυτά τα αντικείμενα είναι απολύτως απαραίτητα.
Επίσης προμηθεύουμε πολλά άτομα με τρόφιμα.

Οι Έλληνες βασίζουν τώρα τις ελπίδες τους σε 2 μήνες τουρισμού, αν και πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ήδη “ξεγράψει” αυτή τη σεζόν. Οι όροι είναι αυστηροί και παντού κυριαρχεί αβεβαιότητα. 

Φεβρουάριος 2020

Ελληνική Πρωτοχρονιά στο Σιδάρι/Κέρκυρα
Με στόχο την υποστήριξη του κοινωνικού καταστήματος στο Σιδάρι η φετινή γιορτή πρωτοχρονιάς έλαβε χώρα σε μια τεβέρνα.
110 Ελληνίδες και Έλληνες από τα γύρω χωριά, ο δήμαρχος, εκπρόσωποι του χωριού καθώς και άλλοι επίσημοι συναντήθηκαν σε μια βραδιά με φαγητό, πιοτό, μουσική και ομιλίες.

Ο πατήρ Θάσος, ο οποίος ανέλαβε με τη συζυγό του την πρωτοβουλία για την εκδήλωση, ευχαρίστησε και τον σύλλογο Partner für Korfu e.V. για τη συνεχή υποστήριξη του κοινωνικού καταστήματος και την άμεση βοήθεια σε ειδικές περιπτώσεις.


Ο πατήρ Θάσος ευλογεί τους παρευρισκόμενους και κόβει τη βασιλόπιτα.


 

Ιανουάριος 2020

Άξιον Εστί

Ελληνική Βραδιά

Η φετινή Ελληνική Βραδιά στο εστιατόριο Ελεών στην οδό Rüttenscheider Straße στο ¨Εσσεν είχε και πάλι μεγάλη επιτυχία.
Οι συμμετέχοντες -μέλη, φίλες και φίλοι του συλλόγου και άλλοι ενδιαφερόμενοι- απόλαυσαν τους νόστιμους μεζέδες. Το συγκρότημα Άξιον Εστί ήταν παρόν με έναν επιπλέον τραγουδιστή και ομόρφυνε τη βραδιά με μία καταπληκτική εμφάνιση.

Τα έσοδα άπό τη βραδιά θα διατεθούν για τα προγράμματά μας. Οι φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, θα χαρούν ιδιαίτερα.


 


Δεκέμβριος 2019

 

Ο Δημήτρης και ο δίδυμος αδερφός του Χάρης είναι εν τω μεταξυ δεκατετράχρονοι έφηβοι.
Συνοδεύουμε την οικογένεια από τη μεταμόσχευση ήπατος το καλοκαίρι του 2014 και την υποστηρίζουμε με τη μορφή οικονομικής υποστήριξης, με φάρμακα και ό,τι άλλο προκύψει.
Μετά από πολλές νοσηλείες στο παρελθόν αυτό το χρόνο ήταν η κατάσταση υγείας του σταθερή και δε νοσηλέυτηκε ούτε μια φορά στο νοσοκομείο.

Επιτέλους μπορεί αυτή η ταλαιπωρημένη οικογένει να ανασάνει.


 
Οκτώβριος 2019

 

Υποστηρίζουμε τον εθελοντικό οργανισμό φροντίδας παιδιών „Το χαμόγελο του παιδιού“ πολλά συνεχόμενα χρόνια σε διάφορους τομείς. Αυτή τη στιγμή ζουν 19 παιδιά στο σπίτι στους Μαγουλάδες και 4 νέοι σε διαμερίσματα υποστηριζόμενης αυτόνομης διαβίωσης στην πόλη της Κέρκυρας.
Αυτό το χρόνο αγοράσαμε για όλα τα παιδιά παπούτσια και αναλάβαμε το χαρτζηλίκι τους.

Η συνεργασία με τη διεύθυνση είναι πολύ καλή.
 
Ιούλιος 2019

 

Σχολείο / Ημερήσια φροντίδα για παιδιά και νέους με αναπηρία στην πόλη της Κέρκυρας.
Εδώ διημερεύουν 15 παιδιά και νέοι από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ με την υποστήριξη μιας επαγγελματικής ομάδας με διάφορες ειδικότητες. Τα παιδιά έχουν δάφορες σωματικές και νοητικές αναπηρίες.

Αγοράσαμε εκτενές εκπαιδευτικό και εργοθεραπευτικό υλικό, με τη βοήθεια του οποίου θα διευκολυνθεί κατα πολύ το επαγελματικό έργο στους περιορισμένους χώρους.


 
 

Μάιος 2019

 

Ο υπερηχογράφος που δωρίσαμε πέρυσι καθώς και ένα μικροσκόπιο έφτασαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Ο διευθυντής, κύριος Κακαβίτσας, και οι γιατροί του γυναικολογικού τμήματος χαίρονται για τον δεύτερο υπερηχογράφο, για το μικροσκόπιο και για τα πολλά φάρμακα.

Μια υποστήριξη για την εσωτερική και εξωτερική νοσηλεία των ασθενών.


 

Απρίλιος 2019

Μεταφορά δωρεών 

27 κουτιά γεμάτα ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, φάρμακα και ιατρικά είδη φορτώνονται για να μεταφερθούν στην Ηγουμενίτσα.

Εκεί θα τα παραλάβουν οι συνεργάτες μας για να τα μεταφέρουν στην αποθήκη μας στους Πάγους Κέρκυρας. Πολλά αντικείμενα θα μοιραστούν στους φορείς και τις οργανώσεις, με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στην αποθήκη για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.Απρίλιος 2019

 

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ενθουσίασε κοινό και μουσικούς. Τα έσοδα θα διατεθούν για το έργο μας.

Ιανουάριος 2019

Χιόνι στην Κέρκυρα

 

Λόγω των χιονιών, του τσουχτερού κρύου και των θυελλωδών ανέμων αποτέλεσε ο φετινός χειμώνας γαι πολλούς ανθρώπους ένα πραγματικό πρόβλημα.
Πολλά σπίτια δεν είνα φτιαγμένα για αυτές τις καιρικές συνθήκες και λείπει η θέρμανση καθώς και τα λεφτά για ρεύμα και ξύλα.

Χοντρές κουβέρτες, χειμωνιάτικα ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα είναι αυτήν την εποχή πολύτιμα.Τα κέντρα υγείας στην Ελλάδα είναι συνήθως η μοναδική αρμόδια υπηρεσία για τον πληθυσμό – με ή χωρίς ασφάλιση υγείας.

.

.
Χριστούγεννα 2018
Όπως κάθε χρόνο…

ΟΕδώ και χρόνια φροντίζουμε για τα χριστουγεννιάτικα δώρα

Οι οργανώσεις και οι φορείς, με τους οποίες συνεργαζόμαστε, λαμβάνουν δωροεπιταγές, ώστε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα άτομα, τα οποία φροντίζουν.
Επίσης διαθέτουμε για πολλά άτομα και οικογένειες τρόφιμα και κρέατα. Το κρεοπωλείο, με το οποίο συνεργαζόμαστε εδώ και 3 χρόνια, θέτει τα κρέατα στη διάθεσή μας. Φέτος μπορέσαμε να υποστηρίξουμε και το Κοινωνικό Κατάστημα της ορθόδοξης εκκλησίας στο Σιδάρι. Εδώ λαμβάνουν βοήθεια άτομα, των οποίων το ετήσιο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 5000 Ευρώ.

Ο πατήρ Θάσος στο Κοινωνικό Κατάστημα

.

.


Μάιος 2018
Ο Δρ. Κρίστοφ Λοβεντικ (Dr. Christoph Löwendick) με τη δωρισμένη συσκευή υπέρηχου

 

Ο Δρ. Κρίστοφ Λοβεντικ (Dr. Christoph Löwendick), γυναικολόγος από το Έσσεν, δώρισε στο σύλλογο μία συσκευή υπέρηχου. Ένα κρατικό κέντρο υγείας στην Κέρκυρα μπορεί με αυτή τη συσκευή να βελτιώσει απεριόριστα τις προδιαγραφές του. Η μεταφορά της βαριάς αυτής συσκευής θα οργανωθεί το συντομότερο δυνατό.

Τα κέντρα υγείας στην Ελλάδα είναι συνήθως η μοναδική αρμόδια υπηρεσία για τον πληθυσμό – με ή χωρίς ασφάλιση υγείας.

.

.
Άνοιξη 2018

Ελληνική βραδιά για τρίτη χρονιά

 

Συνεχής είναι η υποστήριξή μας για το Χαμόγελο του Παιδιού. Όπως και τον περασμένο χρόνο έτσι και τώρα χρηματοδοτούμε για ορισμένα παιδιά συνεδρίες εργοθεραπείας και λογοθεραπείας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα – μια διαρκής και αποτελεσματική βοήθεια.

Χαιρόμαστε μαζί με τους υπεύθυνους για τις μεγάλες προόδους των παιδιών.

.


 
Ιανουάριος 2018
Νέος συνεργάτης – Dr. Γιάννης Προβατάς

 

Ο Γιάννης Προβατάς είναι υπεύθυνος για την ιατρική περίθαλψη τριών κοινοτήτων στην Κέρκυρα. Δραστήριος και με πολλή ψυχή βοηθά και ασθενείς χωρίς ιατρική ασφάλεια ή χρήματα. Οι δωρεές μας (φάρμακα, εξοπλισμός κτλ.) είναι με αυτόν σε καλά χέρια. Επίσης μπορέσαμε να διαθέσουμε για το ιατρείο του μια συσκευή αποστείρωσης.
Αν έχετε πληροφορίες για άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη, τότε μπορύμε να βοηθήσουμε άμεσα.

.
27.01.2017

Ελληνική βραδιά για τρίτη χρονιά

 

Στις 27 Ιανουαρίου 2018 έλαβε χώρα η ελληνική βραδιά στο εστιατόριο Ελαιών στο Έσσεν – κάτι που έχει γίνει εν τω μεταξύ κάτι σαν παράδοση. Η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη, ωστε στο τέλος δεν υπήρχαν πια θέσεις για όλους τους ενδιαφερόμενους. Πολλά μέλη της ένωσης και φίλοι της Κέρκυρας απόλαυσαν τη συντροφιά και τη μουσική και υποστήριξαν νεά προγράμματα με τις δωρεές τους. Σύντομα θα υπάρξει και στο γηροκομείο στο Πέραμα πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.


 Οκτώβριος 2017
Δημήτρης


 

Η Αντρεάνα Μουλτχαουπτ-Μέκελ και η Ουλρίκε Στέντερ επισκέφτηκαν τον Δημήτρη και τον Χάρη στο σπίτι της γιαγιάς τους στις Αργυράδες. Όλοι χάρηκαν με την επίσκεψη και ο Δημήτρης ήταν ευτυχώς καλά. Αλλά τον Σεπτέμβριο είχε εισαχθή πάλι στο νοσοκομείο. Κάθε νοσηλεία ανησυχεί την οικογένεια, η οποία θέλει επιτέλους μια „κανονική“ ζωή. Τα αγόρια έγιναν το Δεκέμβριο 12 χρονών. Πριν τέσσερα χρόνια είχε ο Δημήτρης τη μεταμόσχευση ήπατος. Μια επαναληπτική εξέταση δυστυχώς δεν εγκρίθηκε.
Παρόλα τα προβλήματα τα δύο αδέρφια συμπεριφέρονται όπωςόλα τα παιδιά της ηλικίας τους. Ο πατέρας βρίσκει μόνο περιστασιακές δουλειές, γι‘αυτό και υπάρχει ιατρική περίθαλψη μόνο για περιορισμένα χρονικά διαστήματα.

.


 Οκτώβριος 2017 - Ένα όχημα μεταφοράς ασθενών για το γηροκομείο στο Πέραμα

Η Ουλρίκε Στέντερ και ο Κρίστοφ Πόμπε πριν την αναχώρηση για την Κέρκυρα

Αγοράσαμε για ένα συμβολικό ευρώ από την οργάνωση άμεσης βοήθειας Johanniter / Regionalverband Münsterland ένα όχημα μεταφοράς ασθενών, το οποίο διαθέσαμε στο γηροκομείο για να μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο ή για ιατρικές εξετάσεις.
Η Ουλρίκε Στέντερ και ο Κρίστοφ Πόμπε ήταν τρεις μέρες και τρεις νύχτες στο δρόμο για να μεταφέρουν το όχημα στην Κέρκυρα.
Το όχημα ήταν γεμάτο με διάφορα ιατρικά και θεραπευτικά είδη αξίας.
Η επίσημη παράδοση έλαβε χώρα στις 26 Οκτωβρίου στο δημαρχείο. Ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Παντελιός, ο προϊστάμενος κοινωνικής μέριμνας Ανδρέας Σκούπουρας και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου Γιάννης Κούστας και Αγγέλα Χειδάρη μας ευχαρίστησαν εγκάρδια και τόνισαν την μακρόχρονη υποστήριξη της ενωσής μας. Όλοι ευχόμαστε και στο μέλλον μια συνεργασία γεμάτη εμπιστοσύνη.

Πολλά ευχαριστώ στην οργάνωση άμεσης βοήθειας Johanniter (Regionalverband Münsterland), η οποία όχι μόνο μας χάρισε το όχημα, αλλά και ανέλαβε ένα μεγάλο μέρος τον εξόδων ταξιδίου.


Η παράδοση στην πόλη της Κέρκυρας.

Καλοκαίρι 2017 – Η Partner für Korfu e.V. διαθέτει τώρα και αποθήκη με είδη πρώτης ανάγκης από δωρεές

Στο παλιό κατάστημα του μέλους μας Νίκου βρίσκεται τώρα μια αποθήκη με είδη πρώτης ανάγκης

Ο Νίκος διαχειρίζεται εθελοντικά τον ρουχισμό για μικρούς και μεγάλους, καθώς φάρμακα και τρόφιμα μακράς διαρκείας και ορθοπεδικά είδη. Βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τους συνεργάτες μας και μεταφέρει σε περίπτωση ανάγκης διάφορα είδη.

Από τις αρχές του χρόνου συνεργαζόμαστε με μία εταιρία μεταφορών στο Βουπερταλ. Αυτή μεταφέρει τις δωρεές μέχρι την Ηγουμενίτσα, όπου ο Νίκος τις παραλαμβάνει και τις μεταφέρει στο νησί.
 

Ιούνιος 2017 – Υποστηρίζουμε συστηματικά „Το χαμόγελο του παιδιού“

 

Μαζί με τις συνεργάτιδες αποφασίσαμε οτι δύο παιδιά (5 και 7 χρονών) θα λαμβάνουν λόγο- και εργοθεραπεία δυο φορές την εβδομάδα – πρώτα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πρόκειται για θεραπευτική βοήθεια, απολύτα απαραίτητη για την εξέλιξη των δύο παιδιών, η οποία δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την οικονομική υποστήριξη εκ μέρους μας. Ήδη δείχνουν τα δύο παιδιά μεγάλη προόδο.

Ακόμη αγοράσαμε δωροεπιταγές στα Jumbo, ώστε να αγοραστούν στα γενέθλια όλων των παιδιών ξεχωριστά και ιδιαίτερα δώρα.

(Δεν επιτρέπεται η δημοσιοποίηση εικόνων των παιδιών).
Μάιος 2017 – Και πάλι μια γιορτή για ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ

Ήδη το 2015 οργανώσαμε με το δήμο μια γιορτή στα ΚΑΠΗ. Τρεις χορωδίες πρόσφεραν κέφι, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και παντού υπήρχε χαρά. Η διευθύντρια, Βάσω Κουρσάρη, τόνισε στην ομιλία της πόσο σημαντική έγινε η υποστήριξη της „Partner für Korfu e.V.“ τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί άνθρωποι ευχαρίστησαν προσωπικά την Αντρέα Μουλτχαουπτ-Μέκελ για τη βοήθειά της και ιδιαίτερα για τη φυσιοθεραπεία, τη χρηματοδότηση της οποίας έχουμε αναλάβει εδώ και τρία χρόνια

 

Μέλη της ένωσης χαίρονται που συμμετέχουν.


Πάσχα 2017 – Μία ιδιαίτερη γιορτή για τους Έλληνες

Ένα κοινωνικό κατάστημα στην Κέρκυρα

Η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων επιδεινώθηκε κι άλλο
Ένα κοινωνικό κατάστημα στην Κέρκυρα

Τα κοινωνικά καταστήματα της εκκλησίας μοιράζουν καταψυγμένες γαλοπούλες σε άπορες οικογένειες. Οι λίστες με τα ονόματα των οικογενειών αυτών έχουν μεσα σε ένα χρόνο σε πολλές περιοχές διπλασιαστεί. Οι άνθρωποι νιώθουν μεγάλη ντροπή να στέκονται στην ουρά για να λάβουν βοήθεια.
Και η ένωση „Partner für Korfu e.V.“ συγκέντρωσε επίσης για πολλές οικογένειες και άτομα κρέας και άλλα τρόφιμα, για να μπορέσουν και αυτοί να γιορτάσουν το Πάσχα.

.

. .

Οι επισκέπτες των ΚΑΠΗ χαίρονται με τα δώρα.Χριστουγεννιάτικη δράση 2016


Όπως και πέρσι φτιάξαμε μαζί με την πρωτοβουλία πολιτών “Netzwerk Solidarität“ χριστουγεννιάτικες τσάντες για 20 οικογένειες και για πολλά παιδιά. Κάθε οικογένεια έλαβε επίσης τυρί, λουκάνικα και κρέας. Το πλούσιο τραπέζι πρόσφερε σίγουρα μεγάλη χαρά.

.

.
Νοέμβριος 2016 / Συμμετοχή σε μία ελληνογερμανική συνάντηση ειδικών


Ο σύλλογος “Wilde Rose e.V.“ οργάνωσε στη Δασιά (Κέρκυρα) μια συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν Γερμανοί και Έλληνες με ειδίκευση κυρίως σε θέματα νεότητας και ένταξης. Το σύλλογό μας αντιπροσώπευσε το μέλος μας Μαρία Τσούκη. Αυτή η συμμετοχή είναι σίγουρα ένα ακόμη βήμα στη δικτυώσή μας.

.

.
Οκτώβριος 2016 / περισσότερη ποιότητα ζωής


Με δική μας πρωτοβουλία στήθηκαν κάγκελα στη βεράντα του ΚΑΠΗ. Τώρα μπορούν οι ηλικιωμένοι, όταν έχει καλό καιρό, να κάθονται έξω με ασφάλεια.

.

.
Σεπτέμβριος 2016 / ελληνική αποστολή για τη συνάντηση ειδικών στο ΈσσενΟ Ανδρέας Σκούπουρας (2. Δήμαρχος Κέρκυρας), η Βάσω Κουρσάρη (διευθύντρια ΚΑΠΗ) και η Μάγδα Κόκκαλη (Κοινότητα Κέρκυρας) ήταν για 4 μέρες καλαεσμένοι μας. Επισκεφτήκαμε διάφορα κοινωνικά ιδρύματα στην περιοχή του Ρουρ. Κύριο θέμα ήταν η εργασία με νέους και ενήλικες με αναπηρία καθώς και η εργασία με ηλικιωμένους. Η επίσκεψη ενός κοινωνικού καταστήματος ανήκε επίσης στο πρόγραμμα της επίσκεψης. Οι  Έλληνες φίλοι μας εντυπωσιάστηκαν από τον επαγγελματισμό και τον εξοπλισμό που επικρατούν στους διάφορους τομείς και ανέπτυξαν ζωηρές και παραγωγικές συζητήσεις με τους εκεί συνεργάτες.

.

.

.
Μάιος 2016 / νέος υπολογιστής για το γηροκομείοΑγοράσαμε έναν νέο υπολογιστή για το γηροκομείο στο Πέραμα, ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινή εργασία.
Χάρη στη δική μας πρωτοβουλία καθώς και στους νέους εθελοντές έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο γηροκομείο αισθητά.
Η Αγγέλα Κελλάρη (διοικ. συμβούλιο)χαίρεταιγια τηνυποστήριξήμας

.

.

.

Μάρτιος 2016 / νέα διοικητική επιτροπή


από αριστερά: Παρασκευή Δόση, Μάνφρεντ Αουγκουστ, Αντρέα Μουλτχαουπτ-Μέκελ, Γιαν Μέκελ, Ουλρίκε Στέντερ


Στη συνέλευση των μελών τον Μάρτιο του 2016 διευρύνθηκε η δοικητική επιτροπή κατά δύο νέα μέλη.

Η Παρασκευή Δόση και ο Μάνφρεντ Αουγκουστ είναι δύο νέα εκλεγμένα μέλη.

.

.
Φεβρουάριος 2016 / Ο Δημήτρης στη Γερμανία


Ο μικρός Δημήτρης μπόρεσε επιτέλους με τη βοήθειά μας να έρθει για την επαναξέταση στην κλινική του Αννόβερου. Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.

Μετά καλέσαμε το Δημήτρη και τον πατέρα του Πέτρο για μερικές μέρες στο Έσσεν. Η επίσκεψη στο Legoland στο Ομπερχαουζεν θα του μείνει αξέχαστη.

.
Ο Δημήτρης γιόρτασε τα 10 γενέθλιά του το
Δεκέμβριοτου 2015 στο νοσοκομείο


Για πολύ καιρό προσπαθούσαμε, ώστε να πραγματοποιηθεί η από καιρού
εκπρόθεσμη επαναξέταση του Δημήτρη στο Αννόβερο. Η υπεύθυνη ιατρός
στην Αθήνα ωστόσο δε θεωρούσε απαραίτητο κατι τέτοιο. Μόνο όταν ο Πέτρος
(ο πατέρας του Δημήτρη) γνωστοποίησε την ιστορία του Δημήτρη
μέσω της τηλεόρασης, δόθηκε επιτέλους η άδεια από τo ταμείο υγείας.
Κατα τη διάρκεια της 14-ήμερης διαμονής στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν
πολλές εξετάσεις με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Στα ελληνικά νοσοκομεία ήταν η αντίδραση πιθανόν υπερβολική και
δίνονταν κατα των κατα διαστήματα εμφανιζόμενων πυρετών αμέσως
και αποκλειστικά αντιβίωση χωρίς να γίνουν περιταίρω εξετάσεις.
Κατα τη διάρκεια της διαμονής του σε εμάς, στο Έσσεν, οργανώσαμε γι αυτόν
ενα μικρό πρόγραμμα αναψυχής.
Ελληνική βραδιά στο "Ελεών" στις 30 Ιανουαριου 2016Η δεύτερη φιλανθρωπική εκδήλωση στο εστιατόριο "Ελεών" στην οδό Ρούτενσαϊντ στην πόλη του Έσσεν είχε μεγάλη επιτυχία. Οι 60 καλεσμένοι πέρασαν μια πολύ ευχάριστη βραδιά με νόστιμους μεζέδες και την καταπληκτική μουσική του συγκροτήματος Άξιον Εστί.Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, 900€, προορίζονται για τη φυσιοθεραπεία των επισκεπτών του ΚΑΠΗ στην Κέρκυρα, το οποίο είναι ένας από τους στενούς μας συνεργάτες στην Κέρκυρα.


Λίγη χαρά στη γιορτή των Χριστουγέννων 2015Πολλές οικογένειες στην Κέρκυρα ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας,
πολλές φορές χωρίς νερό και ρεύμα. Οι μητέρες δεν ξέρουν, τι να δώσουν
στα παιδιά τους να φάνε.
Υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα, κουβέρτες, παιδικές τροφές και πάνες μωρών.
Μαζί με τη πρωτοβουλία πολιτών "Δίκτυο Αλληλεγγύη" στείλαμε τσάντες με
τρόφιμα και για τα παιδιά τσάντες με γλυκά και παιχνιδάκια.Ο Δημήτρης γιόρτασε τα 10 γενέθλιά του το Δεκέμβριο του 2015 στο νοσοκομείοΣτους 18 μήνες μετά τη μεταμόσχευση ήπατος (καλοκαίρι 2013) ο
Δημήτρης νοσηλεύθηκε δώδεκα φορές στο νοσοκομείο για 6-12 μέρες.
Παρόλο που οι επιπτώσεις για την οικογένεια είναι εμφανείς,
ο Δημήτρης χαίρεται με την επίσκεψη της Αντρέας, η οποία του έφερε δώρο
από την ένωση, ένα παιχνίδι playmobil.

Φυσιοθεραπεία στο ΚΑΠΗΑπό το Νοέμβριο του 2015 τα μέλη του ΚΑΠΗ έχουν την ευκαιρία να κάνουν φυσιοθεραπεία.
Ο συμπαθής και δραστήριος φυσιοθεραπευτής Νίκος είναι αγαπητός σε όλους και πολλοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα "μαγικά του χέρια".
Χαιρόμαστε πολύ που καταφέραμε να προσφέρουμε κάτι τέτοιο και ευχόμαστε να
μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε και στο μέλλον.Πάρτυ ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ στους Μαγουλάδες. 04.10.2015Τα ΚΑΠΗ που υποστηρίζουμε είναι μια δημοτική εγκατάσταση φροντίδας ημέρας για ηλικιωμένους. Εδώ συναντιούνται ηλικιωμένοι και μόνοι άνθρωποι και λαμβάνουν ζεστό φαγητό και ιατρική υποστήριξη και συναναστρέφονται με άτομα της ηλικίας τους. Στα ΚΑΠΗ στους Μαγουλάδες έχουν βρει στο πρόσωπο της Βάσως, της διευθύντριας, ένα υπεύθυνο άτομο για όλα τα προβλήματά τους. "Partner für Korfu e.V" συνεργάζεται στενά με τη Βάσω και έχει μπορέσει ως τώρα να υποστηρίξει πολλά ηλικιωμένα άτομα με διάφορους τρόπους. Είτε με φάρμακα, τρόφιμα, χρέη ενοικίου είτε με την αγορά μιας μικρής ξύλινης σόμπας η βοήθειά μας είναι πάντα άμεση και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Στα πλαίσια των μέτρων οικονομίας ακυρώθηκε η ετήσια καλοκαιρινή γιορτή. Άμεσα αποφασίσαμε να βοηθήσουμε και έτσι οργανώσαμε τη γιορτή αργότερα τον Οκτώβριο μαζί με την κοινότητα. Πολλά μέλη του συλλόγου ήταν εκεί.
Φάγαμε, ήπιαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε και η κρίση φαινόταν αυτές τις στιγμές πολύ μακριά. Οι αντιδράσεις ήταν συγκλονιστικές. "Αυτοί οι άνθρωποι είναι αληθινοί Ευρωπαίοι" είπε ένας ηλικιωμένος Έλληνας με δάκρυα στα μάτια .Partner für Korfu επισκέπτεται τον Δημήτρη και την
οικογένειά του τον Ιούλιο του 2015.
ΤΔημήρτης,  Πέτρος,  Άντρεα,  Χάρης

Πριν από έναν περίπου χρόνο μεταμοσχεύθηκε στον Δημήτρη νέο ήπαρ στο Αννόβερο.
Η οικογένεια είναι επιτέλους και πάλι στην Κέρκυρα και ελπίζει σε μια νέα κανονική ζωή.
Ο Δημήτρης είχε κατά τη διαμονή του στην Αθήνα μαθήματα στο σπίτι και επειδή είναι καλος μαθητής θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο στην επόμενη τάξη μαζί με τον αδερφό του, Χάρη.
Οι μήνες στην Αθήνα σφραγίστηκαν από οικονομική αβεβαιότητα και σωματική και ψυχική καταπόνηση. Οι διαμονές στο νοσοκομείο ταλαιπώρησαν την οικογένεια επιπλέον.
Παρόλα αυτά η οικογένεια αυτή αντιστάθηκε με την αγάπη που τη συνδέει σε όλα τα προβλήματα. Κατά την επίσκεψή μας είπε ο Πέτρος: "Σημασία έχει οτι είμαστε μαζί."
4 εβδομάδες μετά την επίσκεψή μας ο Δημήτρης έπρεπε να νοσηλευθεί και πάλι εκτάκτως για 7 μέρες. Ένα δυνατό ψυχικό χτύπημα.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε, οτι και ο Χάρης είναι άρρωστος, αν και η ασθένεια βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Ο Πέτρος χρειάζεται επειγόντως δουλειά, αλλά οι θέσεις εργασίας στην Κέρκυρα σπανίζουν.
Τον τελευταίο χρόνο ήμαστε ένας έμπιστος σύντροφος για τον μικρό Δημήτρη και την οικογένειά του και μπορέσαμε να βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους.Η αξιαγάπητη αυτή οικογένεια το αξίζει, ωστε να συνεχίσουμε!

.
Το πρόγραμμα των μαστόρων στο σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού.Το Μάιο του 2015 πραγματοποιήσαμε ένα πρόγραμμα για μαστόρους.
Ο Ούβε, η Κέρστιν, ο Φρανκ και ο Χάραλντ διέθεσαν την εργασία τους και μια εβδομάδα από την άδειά τους. Τα έξοδα για το πρόγραμμα προέρχονται από τα έσοδα της φιλανθρωπικής μας εκδήλωσης τον Ιανουάριο. Στα πλαίσια του προγράμματος χτίστηκε μια καλύβα, όπου μεταφέρθηκε ένα μεγάλο ψυγείο, για το οποίο δεν υπήρχε χώρος στο σπίτι.
Επίσης χτίστηκε ένας φράχτης ασφαλείας, με τη βοήθεια του οποίου η είσοδος του σπιτιού, η οποία ήταν κλειστή λόγω κατολίσθησης του εδάφους, έγινε πάλι βατή.
Οι Έλληνες ήταν κατενθουσιασμένοι με την άψογη δουλειά και την καθημερινή σκληρή εργασία στην αφόρητη ζέστη.
Συμπτωματικά λάμβανε χώρα την ίδια βδομάδα μια γιορτή στο χωριό, με χορό και τραγούδι, και έτσι οι μαστόροι μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας.
Μια επιτυχημένη συμβολή στην ευρωπαϊκή φιλία .
Βοήθεια εκεί που χρειάζεται.Αρχές 2014 διαγνώσθηκε στον οχτάχρονο Δημήτρη από την Κέρκυρα η ασθένεια "Μόρμπους Γουίλσον". Τη μια μέρα ήταν ένα χαρούμενο παιδί στην ακροθαλασσιά, και την άλλη στο νοσοκομείο σε κώμα να παλεύει για τη ζωή του.
Το πρωί της 6ης Ιουνίου ο Δημήτρης μεταφέρθηκε με τον πατέρα του, Πέτρο, με στρατιωτικό αεροπλάνο στο Αννόβερο, όπου του μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς το απαραίτητο συκώτι.
Την ίδια γενετική πάθηση έχει και ο Χάρης, ο δίδυμος αδερφός του Δημήτρη. Η εξαιρετικά σπάνια ασθένεια βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ώστε ενδεχομένως να μπορέσει να χειριστεί με θεραπευτική αγωγή. Η μητέρα των παιδιών πέθανε πριν από μερικά χρόνια, από τότε μεγαλώνει ο πατέρας μόνος του τα παιδιά του.
Στις 08.09.2014 ο Δημήτρης πήρε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αννόβερου για ένα αβέβαιο μέλλον. Επειδή η φαρμακευτική περίθαλψη μετά από μία μεταμόσχευση δεν είναι δυνατή στην Κέρκυρα, η μόνη λύση ήταν η Αθήνα. Η οικογένεια μένει αυτή τη στιγμή σε κάποιους μακρινούς συγγενείς.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη!
Τους τελευταίους μήνες ο Δημήτρης νοσηλεύτηκε αρκετές φορές στο νοσοκομείο, ωστόσο θα περάσει πολύς καιρός ακόμη, μέχρι να μπορέσει να ζήσει ως κάποιον βαθμό μια κανονική ζωή.
Οι περικοπές κοινωνικών παροχών και το καταστροφικό σύστημα υγείας δυσκολεύουν την ανάρρωση αυτού του μικρού και γενναίου παιδιού. Λόγω της φροντίδας των δύο παιδιών ο πατέρας, Πέτρος, δεν μπορεί να εργαστεί. Εξασφάλιση του κατώτατου ορίου εισοδήματος δεν υπάρχει όπως στη Γερμανία.
Υποστηρίζουμε την οικογένεια οικονομικά και ηθικά.
Γι' αυτό και εμείς χρειαζόμαστε υποστήριξη!
Εργαζόμαστε όλοι ως εθελοντές κι έτσι κάθε ευρώ πάει εγγυημένα στην οικογένεια.
Ευχαριστώ!


 

Φιλανθρωπική εκδήλωση στο εστιατόριο ΕΛΑΙΩΝ

Στις 31. Ιανουαρίου 2015 έλαβε χώρα μία ελληνική βραδιά με ένα γεύμα 5 πιάτων και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο ΕΛΑΙΩΝ στο Έσσεν, στην οδό Ρούττενσαϊντ. Τα 70 εισιτήρια της εκδήλωσης εξαντλήθηκαν. Οι καλεσμένοι είχαν να πούν τα καλύτερα λόγια κυρίως για την όμορφη ατμόσφαιρα και την πρώτης ποιότητας ποικιλία στους μεζέδες (ελληνικά ορεκτικά). Η βραδιά ήταν για όλους ενημερωτική, συντροφική και είχε μεγάλη επιτυχία. Ένα μέρος των εσόδων διατέθηκε ως δωρεά για την ένωση.
Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα πραγματοποιηθεί ένα "πρόγραμμα για τεχνίτες" για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα. Μερικοί μαστόροι προσφέρουν την εργασία τους και μια βδομάδα από το χρόνο τους, ώστε μαζί με μερικούς νέους να τακτοποιήσουν εκεί οποιεσδήποτε χειρωνακτικές εργασίες προκύψουν. Μία εποικοδομητική συμβολή στην ελληνογερμανική φιλία!
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα.
 
γερμανική εφημερίδα NRZ, 21. Aυγούστου 2014
γερμανική εφημερίδα NRZ, 18. Φεβρουαρίου 2013
γερμανική εφημερίδα NRZ, 16. Φεβρουαρίου 2013