Logo Partner für Korfu e.V.

Προγράμματα"Το Χαμόγελο του παιδού" στους Μαγουλάδες.


Το οίκημα του συλλόγου "Το Χαμόγελου του παιδιού" στους Μαγουλάδες βρίσκεται σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Τα κεντρικά του συλλόγου βρίσκονται στην Αθήνα και αριθμεί συνολικά 10 οικήματα σε όλη την Ελλάδα.
23 παιδιά και έφηβοι ζουν από το 1999 σε αυτό το μικρό οίκημα με γραφικό χαρακτήρα, που παλιότερα ήταν ένα μοναστήρι. Εκεί βρίσκονται εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο υπό τη φροντίδα των εργαζομένων του συλλόγου και αντιμετωπίζονται με αγάπη και σεβασμό. Η ευθύνη για τα πολλά ζώα που επίσης ζουν εκεί (π.χ. πρόβατα, κατσίκες, πελαργοί, λαγοί) είναι μέρος του παιδαγωγικού χαρακτήρα του προγράμματος.
"Το Χαμόγελο του παιδιού" δε λαμβάνει καμία κρατική υποστήριξη και στηρίζεται εξ ολοκλήρου σε δωρεές.
Εμείς υποστηρίζουμε με δωρεές αντικειμένων, όπως παραδείγματος χάριν με δωρεές παιχνιδιών και ρουχισμού (παπούτσια, μαγιώ, κτλ.) και με απαραίτητες αγορές. Μία γωνία στον κήπο με τραπεζάκια, παγκάκια και πέργολα και πολλές γλάστρες με λουλούδια θα θυμίζουν για πολύ καιρό τη συνεργασία μας.

Ο μικρός Δημήτρης χρειάζεται τη βοήθειά μας.


Ο Δημήτρης και η οικογένειά του χρειάζονται την υποστήριξή μας.
Ο εν τω μεταξύ εννιάχρονος Δημήτρης ασθένησε τον Ιούνιο του 2014 λόγω μιας γενετικής διαταραχής (Μόρμπους Γουίλσον) και πάλευε για τη ζωή του. Στο Αννόβερο του μεταμοσχεύθηκε καινούριο συκώτι. Παράλληλα διαγνώσθηκε στο δίδυμο αδερφό του η ίδια γενετική διαταραχή. Η μητέρα των παιδιών πέθανε πριν από μερικά χρόνια, ο πατέρας φροντίζει τους δύο γιους του με τη βοήθεια της μητέρας του. Από το Σεπτέμβριο του 2014 η οικογένεια βρίσκεται στην Αθήνα, επειδή μόνο εκεί μπορούν να γίνουν οι ιατρικές επανεξετάσεις. Επειδή ο πατέρας των παιδιών, Πέτρος, είναι αυτή τη στιγμή άνεργος, υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Δώσαμε στην οικογένεια κάθε δυνατή βοήθεια. Μεταξύ άλλων αγοράσαμε τα απραίτητα φάρμακα, φροντίσαμε να μεταφραστεί ο ιατρικός του φάκελος στα ελληνικά, εξοφλήσαμε τα έξοδα θέρμανσης για το χειμώνα και ήμασταν και ακόμη είμαστε ένας έμπιστος συνοδοιπόρος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η Α. Μούλτχαουπτ-Μέκελ επισκέφτηκε το Δημήτρη μετά τη μεταμόσχευση.

Το γηροκομείο στο Πέραμα.


Εδώ ζουν 38 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 25 είναι κατάκοιτοι. Οι εγκαταστάσεις, η υγιεινή και το μέγεθος του προσωπικού είναι απολύτως ανεπαρκείς. Ένας και μοναδικός υπάλληλος προσπαθεί σε ένα οχτάωρο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της καθημερινής φροντίδας - κάτι που στο τέλος μένει ακατόρθωτο. Στον φτωχικό κοινό χώρο, ακατάλληλο για ηλικιωμένους, με παμπάλαια έπιπλα σε κακή κατάσταση, δεν υπάρχει ίχνος περίθαλψης ή απασχόλησης. Γι' αυτό το λόγο αγοράσαμε μία τηλεόραση, ώστε οι άνθρωποι να έχουν τουλάχιστον μία ασχολία. Επίσης μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε μέσω δωρεών σεντόνια, πετσέτες, ορθοπεδικά είδη και διάφορα αντικείμενα υγιεινής.


ΚΑΠΗ - Φροντίδα ημέρας για ηλικιωμένους.


Αυτή η εγκατάσταση της κοινότητας βρίσκεται στα σύνορα των περιοχών Καββαδάδες και Μαγουλάδες. Στους όμορφα διαμορφωμένους χώρους λαμβάνουν οι ηλικιωμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας φροντίδα από τρείς υπαλλήλους. Οι ηλικιωμένοι αυτοί ή δεν έχουν συγγενείς ή οι συγγενείς τους δεν μπορούν να τους φροντίσουν οι ίδιοι. Εκεί τρώνε πρωινό και μεσημεριανό, μπανιαρίζονται και / ή πλένονται τα ρούχα τους. Μεγάλη ευτυχία για τους ηλικιωμένους αυτούς, που συχνά πάσχουν από άνοια, να λαμβάνουν κατα αυτόν τον τρόπο λίγη ποιότητα ζωής. Εδώ μπορέσαμε και δώσαμε ορθοπεδικά είδη και διάφορα αντικείμενα υγιεινής. Επειδή οι περισσότεροι ηλικιωμένοι ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας βοηθούμε σε κάποιες περιπτώσεις με αγορές καθημερινών αντικειμένων.